Материнство та діти

Дружба між підлітком і батьком можлива! Відчуйте свою дитину

Привіт, дорогі читачі!Я мама-12 річної дочки-підлітка. Підліткові проблеми навалилися на мене раптово. У своїх статтях я розповідаю як намагаюся допомогти своїй доньці подолати підліткову кризу.

Нещодавно я попросила її про допомогу в створенні теми для 3-х льоток. Разом з донькою ми придумали головного героя, а точніше героїню-кролика “морквину”. Тема нас так захопила, що дочка стала звуко-режисером мого каналу.

На час у нас нею зав’язалася міцна дружба, фактично не було сварок і суперечок з її боку. Знявши 9 серій, дочка захопилася створенням малюнків і тема поки закрита, але я вірю, що ми і далі продовжимо свої зйомки. Сучасні підлітки швидко розбираються у всіх комп’ютерних нововведеннях.

Моя похвала підвищила її мотивацію в заняттях на графічному планшеті, а я на час стала найщасливішою мамою на світі! Дочка запропонувала записувати казки, точніше голос був мій, а інше, включаючи малюнки і вбудованих героїв, придумала моя дочка. (На моєму каналі ви знайдете багато казок) якось раз ми з нею розмовляли про роботу мультиплікатора. Виявляється донька стала замислюватися над даною професією, про навчальні заклади, де навчають мультиплікації.

Проблема в тому, що захоплення дочки змінюються, точніше бажання. Напевно так відбувається у всіх підлітків? Не знаю. Хотілося б дізнатися вашу думку, дорогі читачі!Зараз вона наполегливо почала займатися гімнастикою, намагається виконувати складні акробатичні елементи.

Надихнуло її на такі дії вміння виконувати гімнастичні па дівчинки-однокласниці. Поки про всі свої бажання дочка ділиться зі мною. Але я боюся, що ставши старше вона не стане розповідати свої маленькі секретики і бажання.

Поживемо-побачимо. Як я вирішую проблему грубості з боку доньки?Нещодавно познайомилася з психологічною методикою, яка називається “Туман”, і сьогодні випробувала її. Суть даного методу, що ви пропускаєте слова, які Вас ранять, як би крізь туман, штучно створюючи будь-якої завісу, якщо таке вам не під силу, – можете муркотіти про себе пісню (так роблю я).
Сьогодні ввечері дочка, знову розлютилася, і я на час, поки вона мені говорила якісь репліки, постаралася відключитися, згадавши пісню ” у лесу родилась елочка (точніше мелодію) і, знаєте, – вийшло!Дочка, зрозумівши, що я її не слухаю і, що вона наговорила зайвого, щиро попросила у мене вибачення! Перемога! Бажаю вам взаєморозуміння зі своїми підлітками, дорогі читачі!Сподобалися мої поради-ставте лайки!Підписуйтесь на канал!Попереду багато нового і цікавого!ВСІМ ЗДОРОВ’Я!Дякую всім, хто підписався на мій канал!